Idősbarát lakásprogram
2008. január 29.

 

Tisztelt időskorú lakosság!

 

A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Alapszolgáltatási Központja az alábbi pályázati lehetőséget ajánlja figyelmükbe és kínálja fel segítő közreműködését:

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal megkötött szerződése alapján pályázatot hirdet szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára lakhatási körülményeiknek részleges lakás átalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására.

 

"Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban" - foglalható össze ez a program, amely az idős emberek igényei szerint elvégzendő lakás-átalakításokat támogatja. Fürdőkád helyett zuhanyozó, kapaszkodók, eltüntetett küszöbök, áthelyezett villanykapcsolók mind segíthetnek abban, hogy idős embertársaink önálló életvitelüket saját lakásukban folytathassák.

 

100 000 és 400 000 Ft között kaphatnak támogatást kisebb, életvitelüket megkönnyítő lakás-átalakításra az idősbarát lakásprogram pályázati felhívására jelentkező 65 esztendősnél idősebb magánszemélyek, akik szociális alapszolgáltatásban részesülnek. Pályázatukat közösen kell elkészíteniük a részükre szociális szolgáltatást nyújtó intézménnyel. A munka elvégzésére javasolt vállalkozót is be kell vonni a pályázat kidolgozásába, akivel az átalakítási munkákat el kívánják végeztetni. A nyertes pályázók a kért átalakításokat természetben kapják meg. A pályázatban megjelölt kivitelezővel a Szeretetszolgálat szerződést köt az átalakítás elvégzésére.

 

A teljes pályázati keretösszeg 249 632 000 Forint.

 

A pályázatot az elektronikus "Pályázati adatlap"-on történő regisztráció után kell kitölteni. A kitöltött és lezárt pályázatot ugyanebben a programban kell kinyomtatni és aláírva a felhívásban megjelölt címre elküldeni.

 

A pályázat beadási határideje 2009. február 23., hétfő éjfél.

 

A pályáztatással összefüggő teendőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarország Regionális Intézménye végzi.

Pályázat részleteit megtalálja a http://www.maltai.hu és a www.pafi.hu oldalon.

 


 

3973 Cigánd, Fő u. 80. Tel.: 47/534-400, e-mail: cigandph@t-online.hu | Honlaptérkép | Webmester