Legyen egy SZ.É.P. napunk!
2009. március 24.

 

A SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program 2009. március 29-én, vasárnap Cigándra is ellátogat azért, hogy segítsen óvni az Ön egészségét, és felhívja a figyelmet: mindenki felelősséggel tartozik saját és családja egészségi állapotáért. Jöjjön el Ön is, hozza el családját, sőt a szomszéd nénit és bácsit is, hiszen érdemes megismerni az ajánlott szűrővizsgálatokat, és rendszeres időközönként el is végeztetni azokat.

A cigándi Városi Sportcsarnokba mindenkinek érdemes ellátogatni, hiszen széleskörű szűrővizsgálatokon vehet részt egy helyen az, aki részt vesz a rendezvényeken: szív- és érrendszeri szűrések, kardiovaszkuláris rizikó-becslés, életmód és táplálkozási tanácsadás, dohányzás függőségi teszt, COPD-teszt, daganatos betegségek megelőzésére szolgáló tanácsadás és önvizsgálat oktatása, szemészeti vizsgálat, fogászati és szájüregi szűrővizsgálat, látásélesség és glaucoma vizsgálat, ortopédiai vizsgálat gyermekeknek, és melanóma (bőrrák) vizsgálat várja az érdeklődőket

A szűréseken és a szórakoztató programokon való részvétel ingyenes.  

A szűréseket házi- és szakorvosok valamint egészségügyi szakdolgozók végzik. A rendezvényeken minden résztvevő egy szűrőfüzetet kap, melyben rögzítik a szűrések eredményeit. A helyszínen dolgozó orvosok összefoglalják és mindenki számára közérthető módon értékelik is az adatokat.

A szűrővizsgálatok mellett a daganatos betegségek megelőzéséről tanácsadás, illetve önvizsgálat oktatás is lesz. Az ÁNTSZ közreműködésével az érdeklődők előadásokat hallhatnak az egészséges táplálkozásról, a dohányzás ártalmairól és a leszokásról. Az Országos Mentőszolgálat a biztonságos elsősegélynyújtásról tart ismertetőt minden helyszínen.

A teljes család aktív részvételét „apuka megőrzővel” és gyermek játszóházzal is támogatjuk. A szűrések minden 100. résztvevője élsportolók által személyesen aláírt sportlabdát kap ajándékba.

A nap házigazdája Czikora Ágnes televíziós műsorvezető lesz, a szórakoztató programok sorában fellép a cigándi mazsorett csoport, a citerazenekar, a néptánc csoport, valamint a cigándi futballklub edzője és sportolói.

A „Szűréssel az Életért Program” a következő időpontban látogat el Önökhöz:
2009. március 29., vasárnap 10-től 18 óráig, helyszíne a cigándi Városi Sportcsarnok (3973 Cigánd, Vasút út 46.) lesz.
 
Az egészséges életmód – például az egészséges táplálkozás a rendszeres testmozgás, a pihenés és a stressz kezelése – mellett, a másik alapvető eszköz a megelőzés, és a rendszeres orvosi vizsgálat. Ebben segít Önnek és családjának ez a rendezvény.

Ne felejtsék tehát, felelősek vagyunk saját egészségünk megőrzéséért!


 

3973 Cigánd, Fő u. 80. Tel.: 47/534-400, e-mail: cigandph@t-online.hu | Honlaptérkép | Webmester