ű

 

 

 

 

 

 

 

2017. december 31.

TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00012

 

A Bodrogközi Múzeumporta attrakció bővítése

 

 

 

A projekt leírása

 

A projekt célja a Bodrogközi Múzeumporta továbbfejlesztése (2. ütem). Ennek keretében megépül egy új kiállítótér és egy új kiállítás. A kiállításról: a II. világháború utáni történelmünk napjainkra abba a távolságba került, hogy a szubjektív szempontokat és érzelmeket félretéve lehet hozzálátni a korszak feldolgozásához. A lassan aggastyán korba lépő szemtanúk történeteinek, és e kor hétköznapi tárgyainak összegyűjtése napjainkban válik halaszthatatlan feladatává egy fiatal kutató nemzedéknek. Megérett hát az idő e kor relikviáinak és történéseinek kiállításba rendezésére is. Városainkban sorban nyílnak is a „retro” témájú kiállítások és bemutatók, ám a vidéki Magyarország e korszakának bemutatására eddig – kiállítás formájában – kevesen vállalkoztak. A kiállításunk keretében a falusi Magyarország mindennapi életét szeretnénk megidézni, az 1945–1968 közötti időszakban. A cél egy interaktív kiállítás létrehozása, mely kellő iróniával, és humorral dolgozza fel a bodrogközi hétköznapok és a – Budapestről szerkesztett és (párt)irányított – sajtóhírek valóságait, ellentmondásait és hazugságait. A kiállítás megvalósítását egy kb. 200 m2 alapterületű erre a célra kialakított teremben tervezzük. A tartalom létrehozásában szükséges a teljes Bodrogközre kiterjedő tárgy- és dokumentumgyűjtés.

 

Kapcsolódó tevékenységek: kiállítás tervezés, tartalmi előkészítés, a kiállítási tartalom elkészítése (szövegírás, kutatás, fordítás, helyszíni adatgyűjtés), tárgy beszerzések, műszaki eszközök (audiovizuális tartalomhoz) beszerzése, vezérlés elkészítése, programozása, helyszíni beépítése, tesztelése, finomhangolása, audiovizuális tartalom elkészítése, dekorációs és kiállítás berendezési munkák (belső, külső design, dekoráció), berendezési eszközök, bútorok, a már meglévő, illetve az újonnan létrehozott turisztikai termék népszerűsítéséhez szükséges marketingtevékenység (kreatív tervezés, lebonyolítás, óriásplakát és online média kampány, kiadvány és videofilm) is megvalósul.

 

A projekt szakmai tartalmához kapcsolódnak a célként kitűzött eredmények eléréséhez szükséges további tevékenységek: projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság biztosításának tevékenysége, közbeszerzési tevékenység, tervezési, üzleti terv készítési tevékenységek.

 

Látványterv

 
 
 
 

Fotó-dokumentáció

 

 

 

 

 

 
 
3973 Cigánd, Fő u. 80. Tel.: 47/534-400, e-mail: cigand@cigand.hu | Honlaptérkép | Webmester